Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.08.2018

Ligt oorzaak Danny Boyles Bond-exit bij clash met Daniel Craig?

door Vertigo

In de Britse pers wordt luidop gespeculeerd over het ontslag van Danny Boyle als Bond 25-regisseur. Eerder werd bericht dat Boyles idee om het huidige politieke klimaat in de film te verwerken niet naar de zin was van de studio. Hij wou namelijk een Rus als slechterik en naar verluidt had ook hoofdrolspeler Daniel Craig daar bezwaar tegen.

Volgens een nieuw gerucht zat vooral Boyles suggestie om Tomasz Kot, één van de sterren van Pawel Pawlikowski’s Cannes-winnaar Cold War, als de schurk te casten Craig dwars. Als coproducent mag de acteur zijn veto uitspreken over castingkeuzes en zijn tegenwerking zou voor Boyle de druppel zijn geweest.

Ondertussen wordt gefluisterd dat de film zijn releasedatum in 2019 niet zou halen en met één jaar zou uitgesteld worden naar de herfst van 2020. Aangezien Spectre dateeert van 2015 zou dat de op één na langste pauze van de franchise zijn, na de zes jaar tussen License to Kill (1989) en Goldeneye (1995). Volgens sommigen zou Boyle er sowieso niet in geslaagd zijn om de film op tijd af te krijgen.

Bron: /Film, The Playlist