Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.12.2020

Carey Mulligan reageert op seksistische recensie nieuwe film

door Vertigo

Carey Mulligan heeft gereageerd op een recensie van de feministische wraakthriller Promising Young Woman, waarin recensent Dennis Harvey van de entertainmentnieuwssite Variety kritiek uit op haar uiterlijk.

Harvey noemt Mulligan een ‘vreemde keuze’ voor de rol van een femme fatale en vermoedt dat de rol oorspronkelijk voor producente Margot Robbie was bedoeld.

“Ik heb de recensie van Variety gelezen omdat ik een zwakkeling ben en ik heb er aanstoot aan genomen,” zegt Mulligan.” Ik had het gevoel dat ik volgens de recensent niet knap genoeg was om dit soort list tot een goed einde te brengen.”

Mulligan voegt eraan toe dat haar ego niet gekrenkt is. “Ik zie ook wel dat Margot Robbie een godin is, maar ik werd er gek van dat er nota bene over deze film zoiets doorzichtigs werd geschreven anno 2020,” vervolgt ze. “Ik kon het gewoon niet geloven.”

Variety heeft ondertussen zijn verontschuldigingen aangeboden. “We hebben spijt van het ongevoelige taalgebruik en de insinuaties in onze recensie van Promising Young Woman, waardoor Carey Mulligans dappere acteerprestatie werd geminimaliseerd,” staat te lezen.

Bron: The Playlist