Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.05.2021

Cannes-directeur hint naar première grote blockbuster tijdens 2021-editie

door Vertigo

Cannes-directeur Thierry Frémaux heeft gehint dat er mogelijk een grote Amerikaanse blockbuster in première gaat tijdens het festival. Dat vindt plaats van 6 tot 17 juli.

“We hebben enkele prachtige Amerikaanse films gezien en dat zal weerspiegeld zijn in de selectie,” zegt Frémaux. “Een van de studio’s heeft ons een geweldig voorstel gedaan voor een planetaire blockbuster die alle festivalgangers zal bevallen.”

‘Planetaire blockbuster’ doet denken aan Denis Villeneuves Dune die volgens de geruchten in première zou gaan tijdens het filmfestival van Venetië. Andere opties zijn zomerblockbusters als Black Widow en Space Jam: A New Legacy, die beiden in juli verschijnen. De wildste gok lijkt Eternals, de Marvel-film van Nomadland-Oscarwinnares Chloé Zhao.

Verder zegt Frémaux dat de Un Certain Regard-sectie, net als toen ze in 1978 in het leven werd geroepen, weer op jonge filmmakers zal gericht zijn en op innovatieve en persoonlijke films die in de bioscoop thuishoren.

Frémaux kondigt ook aan dat meer vertoningen in openlucht zullen plaatsvinden en sommige in het Cineum, een nieuwe bioscoop in Cannes met twaalf zalen.

Op die manier wil de organisatie bezoekers meer kansen geven om films te zien en dat op een gastvrije en comfortabele manier. Het aantal accreditaties wordt echter niet opgetrokken om te voorkomen dat het festival uit zijn voegen barst.

Bron: The Playlist