Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.06.2018

Bumblebee-regisseur Travis Knight geeft toe dat hij bij Spielberg heeft gespiekt

door Vertigo

De eerste trailer van Transformers-spin-off Bumblebee had een Spielbergiaans gevoel en dat is volgens regisseur Travis Knight geen toeval. In een featurette voor de film geeft Knight namelijk toe dat hij zich liet inspireren door de coming-of-age-films van Steven Spielberg uit de jaren tachtig.

Bovendien wou Knight, CEO van stop-motion-animatie-studio Laika en regisseur van Laika’s Kubo and the Two Strings, de prequel over de stemloze Autobot voorzien van dezelfde elementen die in zijn animatiefilms aanwezig zijn. “Bij Laika proberen we een kunstzinnig evenwicht te vinden tussen duisternis en licht, intensiteit en warmte, humor en gevoel. Het idee om die filosofie toe te passen op Bumblebee was heel opwindend.”

In de film ontmoet Bumblebee een jong meisje (Hailee Steinfeld) en slaat samen met haar op de vlucht voor special agent Burns, gespeeld door John Cena. De worstelaar is alvast heel opgetogen dat hij in een Transformers-film mag meespelen. Hij was namelijk een grote Transformers-fan in zijn kindertijd, die zich net als de film in de jaren tachtig afspeelde.

Bron: /Film