Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.06.2018

Kinepolis gaat al zijn bioscopen voorzien van laserprojectoren

door Vertigo

Sinds de installatie van Barco-laserprojectoren in hun bioscopen te Antwerpen, Brussel, Madrid en Lomme in 2014 is Kinepolis Group meer en meer gaan inzetten op Laser Ultra-technologie. Die biedt een hogere beeldkwaliteit, een groter kleurenpallet en wordt gecombineerd met het immersieve geluidssysteem Dolby Atmos om een betere bioscoopervaring te bekomen.

Kinepolis opende vervolgens all-laser-bioscopen in verschillende Europese steden en gaat nu dankzij een exclusieve deal met Cinionic, de joint venture waar Barco deel van uitmaakt, al hun bestaande en nieuwe filialen uitrusten met laserprojectoren. Daar zijn ongeveer 300 exemplaren voor nodig en de transformatie moet binnen drie jaar compleet zijn.

“Na fantastische resultaten van onze eerdere Barco-laserinstallaties, zijn we verheugd om onze samenwerking met Cinionic te versterken en laserprojectie uit te rollen zowel in nieuwe bioscopen als bestaande vestigingen”, zegt Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis, in een persbericht.

“Als pionier van Barco’s meest geavanceerde bioscooptechnologieën zijn we trots om onze klanten de ultieme filmervaring te bieden, de ervaring die ze inmiddels van ons verwachten. Bovendien passen Barco’s laserprojectoren in ons Green Star beleid, gezien ze een superieure beeldkwaliteit leveren maar tegelijk energie besparen ten opzichte van Xenon-projectoren.”

Lees meer over: