Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.11.2018

Brusselse scenaristes schrijven nieuw project voor Adil en Bilall

door Vertigo

Een trio Brusselse scenaristes gaat een tv-serie schrijven voor regisseurs Adil El Arbi en Billal Fallah. Amina Hatim, Una Kreso en Nele Vandael, ook bekend als het Grensoverschrijvend Collectief, krijgen daarvoor de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

De reeks gaat wellicht Chicago heten en wordt een realistisch portret van de gelijknamige Antwerpse wijk. “We gaan proberen om de personages zo echt mogelijk neer te zetten,” zei Kreso. “Om in dat opzet te slagen, hebben we al een paar dagen doorgebracht in de Chicago-wijk in Antwerpen. Er lag bij het productiehuis al een scenario van Dirk Bracke op tafel waar wij nu verder aan mogen sleutelen. Adil en Bilall verblijven momenteel in Amerika, maar we hebben gelukkig al een paar brainstormsessies achter de rug.”

“We hebben een heleboel scenario’s moeten pitchen bij verschillende productiehuizen vooraleer we bij Adil en Bilall uitkwamen,” vervolgde ze. “Die samenwerking verloopt bijzonder vlot. Er zit enorm veel energie in die twee gasten en dat kunnen we wel smaken.” Een releasedatum of zender voor Chicago werd nog niet gevonden, maar VRT zou geïnteresseerd zijn.

Bron: Bruzz

Lees meer over: