Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.11.2018

Get Out- en Halloween-producer Jason Blum onthaald op boegeroep tijdens anti-Trump-speech

door Vertigo

Op het Israel Film Festival in Los Angeles nam producent Jason Blum een award voor zijn film- en televisiewerk dit jaar in ontvangst. Het hoofd van studio Blumhouse maakte van de gelegenheid en de midterm-verkiezingen in de Verenigde Staten gebruik om van leer te trekken tegen president Donald Trump.

Dat was echter niet naar de zin van het publiek. “Er staat veel op het spel,” zei Blum. “Voorstanders van burgerlijke vrijheid hebben er twee lastige jaren opzitten.” Al snel ontstond er boegeroep en sommigen verlieten zelfs de zaal.

“Je mag een fan zijn van Trump,” vervolgde hij, “maar ik hoef er geen te zijn. Ik kan zeggen wat ik ervan vind en dat het mij niet bevalt. Dat maakt dit land zo geweldig. Zoals je kan zien in dit auditorium bestaat het burgerlijke debat niet meer. Onze president heeft de pers uitgeroepen tot de vijand van het volk en dankzij hem zit anti-semitisme in de lift.”

Blum werd uiteindelijk van het podium gehaald en besloot: “Zie je wel dat Trump niet de geschikte persoon is.” Achteraf tweette hij dat de avond een beetje uit de hand gelopen was.

Bron: IndieWire