Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.02.2020

Bride of Frankenstein-remake opnieuw in de steigers?

door Vertigo

Naast The Invisible Man zou Universal nog een restant van het opgedoekte Dark Universe nieuw leven in willen blazen, namelijk Bride of Frankenstein.

De remake van James Whales horrorklassieker zou oorspronkelijk ingeblikt worden door Bill Condon, de regisseur van de Whale-biopic Gods and Monsters, met Angelina Jolie en Javier Bardem in de hoofdrollen.

Het project viel echter na het floppen van de eerste en laatste Dark Universe-film The Mummy in het water. Sindsdien heeft de studio naar verluidt A Quiet Place-regisseur John Krasinski benaderd om idee├źn uit te wisselen, maar hij is er nog over aan het nadenken.

Ondertussen heeft Universal contact opgenomen met producente Amy Pascal, bekend van de Spider-Man-franchise. Zij heeft op haar beurt met Evil Dead– en Spider-Man-regisseur Sam Raimi gesproken.

Hij gaat mogelijk Doctor Strange in the Multiverse of Madness draaien voor Marvel Studios en heeft dus misschien geen tijd. Pascal zou sowieso al David Koepp, de originele scenarist van de Bride of Frankenstein-remake, onder de arm hebben genomen.

Bron: The Playlist