Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.01.2022

Bradley Cooper onthult waarom Spielberg hem film West Side Story-componist liet regisseren

door Vertigo

Bradley Cooper volgt zijn regiedebuut A Star Is Born op met Maestro, een film over componist Leonard Bernstein (West Side Story) waarin hij ook de hoofdrol speelt. De producent Steven Spielberg zou het project oorspronkelijk zelf inblikken, maar Cooper wist hem te overtuigen om de regiestoel over te nemen.

Spielberg nam aanvankelijk contact op met Cooper om Bernstein te vertolken. Cooper was op dat moment echter enkel geïnteresseerd in regisseren en liet Spielberg een ruwe versie van A Star Is Born zien in de hoop dat hij de regie Maestro voor zijn rekening zou mogen nemen.

Tijdens de scène waarin countrymuzikant Jackson (Cooper) zangeres Ally (Lady Gaga) uitnodigt op het podium om samen het nummer Shallow te zingen, stond Spielberg plots recht.

“Ik dacht dat hij naar het toilet ging, uitgerekend tijdens de belangrijkste scène van de film en dat mijn kans verkeken was,” zegt Cooper in The Late Show with Stephen Colbert. “Ik liet mijn hoofd hangen en voor ik het wist stond hij voor me, keek me recht in de ogen en riep: ‘Jij gaat fucking Maestro regisseren!'”

Bron: IndieWire