Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.01.2022

Bradley Cooper onthult dat Paul Thomas Anderson ervoor zorgde dat hij niet gestopt is met acteren

door Vertigo

Bradley Cooper heeft onthuld dat hij na A Star Is Born aanvankelijk enkel nog in zijn eigen films wilde meespelen, maar zich toch liet overhalen om in Guillermo del Toro’s Nightmare Alley en Paul Thomas Andersons Licorice Pizza mee te spelen.

In Nightmare Alley verving Cooper de originele hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio. “Nadat hij opstapte, heeft Guillermo del Toro me benaderd,” zegt Cooper. “Ik was verbaasd omdat regisseurs van zijn kaliber me doorgaans nooit casten.”

“Uiteindelijk vond ik echter dat ik het moest doen net omdat ik nog nooit tot die groep werd toegelaten,” vervolgt hij. “Ik liet me leiden door onzekerheid en ego. Het was gelukkig een ongelooflijke ervaring.”

Tijdens de shoot van Nightmare Alley werd Cooper opgebeld door Anderson voor een rol in Licorice Pizza. “Ik zou alles doen om met hem samen te werken, al ging het maar om een deur opendoen in een van zijn films,” zegt de acteur.

“Paul is de reden waarom ik niet gestopt ben met acteren,” vervolgt hij. “Ik heb drieënhalve week met hem doorgebracht en alle cameratests bekeken. Hij leerde me alles over lenzen, waar ik vroeger niets van afwist. Hij is ongelooflijk.”

Coopers volgende project is Maestro, een biopic over West Side Story-componist Leonard Bernstein waarvoor hij zowel de regie als de hoofdrol voor zijn rekening zal nemen.

De opnames gaan van start in mei en daarna wil Cooper graag John Miltons gedicht Paradise Lost verfilmen, nadat een gelijkaardig project met hem als Satan uit 2012 in het water viel.

Bron: Variety