Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.10.2020

Boekverfilming After en sequel scoren aan de Belgische box-office

door Vertigo

Maar liefst 21.592 filmliefhebbers woonden het voorbije weekend de double bill-screenings van After en After We Collided bij. De fans bekeken opnieuw de eerste film uit de reeks en ontdekten daarna in absolute avant-première het zinderende vervolg After We Collided.

Dat is goed nieuws voor de sector want na enkele zware maanden is dit een duidelijk signaal dat mensen opnieuw willen wegdromen voor het grote scherm, weliswaar voorzien van mondmasker en de nodige afstand.

Over het hele land stonden de bioscopen zaterdag en zondag in het teken van de populaire boekverfilmingen, waarvoor fans massaal op voorhand hun plek reserveerden. Op vele plaatsen was de vraag naar tickets zo groot dat er meerdere zalen voorzien werden.

De cijfers spreken boekdelen: met dit resultaat doen de screenings het zelfs beter dan bijzonder succesvolle events pre-COVID-19 als de marathons van The Hunger Games en Catching Fire in 2013 met 18.900 bezoekers of de Ladies Nights van After vorig jaar, waar bijna 15.000 toeschouwers op afkwamen. De eerste film After behaalde trouwens in 2019 tijdens zijn volledige filmcarrière ook al 218.000 bezoekers.

Voor wie geen ticket kon bemachtigen voor de marathons en niet kan wachten tot de release op 14 oktober, is er goed nieuws. Vanaf woensdag 7 oktober kan je After We Collided overal in avant-première ontdekken. Wegens het grote succes programmeren een aantal bioscopen op vrijdag 9 oktober zelfs opnieuw een marathon.

After We Collided werd geregisseerd door Roger Kumble met in de hoofdrollen Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin en Dylan Sprouse naar de bestseller van Anna Todd.