Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.10.2020

Amerikaanse bioscoopuitbatersvereniging wijst New Yorkse gouverneur met de vinger

door Vertigo

Volgens John Fithian, het hoofd van de Amerikaanse National Association of Theatre Owners, werd No Time to Die uitgesteld omdat Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, nog geen toestemming heeft gegeven om de bioscopen te heropenen.

Daar heeft Fithian geen begrip voor, aangezien de fitnesscentra, kerken en restaurants in New York wel opnieuw de deuren mochten openen.

Fithian doet dan ook een oproep aan Cuomo om de bioscopen te laten heropenen op plekken waar het aantal coronabesmettingen niet in stijgende lijn zit.

“New York is niet alleen een enorme bron van box-office-inkomsten, maar speelt ook cultureel een cruciale rol,” zegt Fithian. “Veel belangrijke analisten, journalisten en critici wonen in New York. Die opiniemakers krijgen nu de kans niet om naar de film te gaan.”

Als de bioscopen in New York zouden heropenen, zegt Fithian dat sommige uitgestelde films misschien weer zullen worden vervroegd. Sowieso verzoekt hij studio’s om hun films niet uit te stellen naar 2021, omdat er dan misschien veel minder bioscopen zullen zijn.

“Het slaat nergens op dat ze de pandemie uitzitten zodat ze meer zouden kunnen verdienen,” zegt hij. “Als ze dat doen, zullen er bijna geen bioscopen meer over zijn om films in uit te brengen.”

Bron: Variety