Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.09.2021

Blumhouse-bons verdedigt simultane bioscoop- en streamingrelease Halloween Kills in de VS

door Vertigo

Onlangs kondigde Universal aan dat Halloween Kills in de VS tegelijkertijd in de bioscoop en op de streamingdienst Peacock zal verschijnen. Dat was verrassend nieuws, aangezien Universal eerder deals sloot met enkele Amerikaanse bioscoopketens om films voor een bepaalde periode exclusief in de cinema te vertonen.

Nu heeft producent en Blumhouse-hoofd Jason Blum onthuld dat het zijn idee was om Halloween Kills een simultane bioscoop- en streamingrelease te geven. “Peacock heeft me niet benaderd,” zegt hij. “Ik heb hen benaderd.”

Blum voegt eraan toe dat hij in de bioscoopervaring en Universals releasestrategie gelooft, maar ingreep omdat Blumhouses horrorkomedie Freaky in november 2020 teleurstelde aan de Amerikaanse box-office.

Freaky is een geweldige film, maar niemand heeft hem gezien omdat hij niet op de juiste manier verdeeld werd,” zegt Blum. “Dat was mijn schuld en ik wilde niet nog eens meemaken dat mensen een film waar ik trots op ben niet gezien hadden.”

Vervolgens praatte de producent zowel met Universal als met Halloween Kills-hoofdrolspeelster Jamie Lee Curtis en -regisseur David Gordon Green. “Ik sta achter mijn beslissing,” voegt hij eraan toe. “Ik ben blij dat we de film op deze manier uitbrengen.”

Bron: IndieWire