Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.09.2016

Blue Valentine-regisseur Derek Cianfrance plant epische western

door Filip Tyskens

The Light Between Oceans, de nieuwste film van Derek Cianfrance’s (Blue Valentine, The Place Beyond the Pines),  is nog niet in de zalen verschenen, of de filmmaker heeft alweer een volgend project op het oog.

De film zal Empire of the Summer Moon heten en is gebaseerd op het gelijknamige boek van S.C. Gwynne. Daarin wordt het epische verhaal verteld van de veertigjarige strijd tussen de Comanche-indianen en de blanke settlers om het Amerikaanse westen.

In de bioscoopbewerking zal de focus liggen op het ongelooflijke verhaal van Cynthia Ann Parker, een meisje dat ontvoerd werd door de Comanche. Haar zoon Qanah zou later de laatste en sterkste leider van de Comanche worden.

Het project slingert al zes jaar rond in Hollywood. In 2010 zouden Larry McMurtry en Diana Ossana (Brokeback Mountain) aan het script bezig zijn geweest. Scott Cooper (Black MassCrazy Heart) ging de prent toen regisseren, maar zo ver kwam het dus nooit.

Cianfrance zei in een interview dat de opnames “hopelijk volgende lente kunnen beginnen.” “Het zal een productie van minstens 100 dagen worden, om daarna nog een jaar te monteren.” Het kan dus nog even duren voor de film verschijnt, zeker als we het tempo van de grondige filmmaker in acht nemen.

The Light Between Oceans verschijnt op 10 november in de zalen.

Bron: Dark Horizons