Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.04.2021

Bill Murray openhartig over samenwerking met Wes Anderson

door Vertigo

Bill Murray speelde in alle films van Wes Anderson mee, behalve zijn regiedebuut Bottle Rocket. Dat is ook de enige Anderson-film die Murray niet heeft gezien.

Voordat hij de eerste keer met de regisseur in zee ging, stuurde Murrays agent hem nochtans constant videocassettes van Bottle Rocket. “Ik bezit wellicht de grootste Bottle Rocket-collectie ter wereld, maar ik heb de film nog nooit bekeken,” zegt Murray.

Toen Murray het script van Rushmore kreeg, zijn eerste samenwerking met Anderson, vroeg zijn agent of hij de regisseur wilde ontmoeten. “Dat vond ik echter niet nodig,” zegt Murray.

“Ik heb het script gelezen en besefte meteen dat Wes Anderson iemand was die exact wist wat hij ging doen,” vervolgt hij. “Ik moest hem niet ontmoeten en vroeg gewoon wanneer we aan de opnames begonnen.”

Murray prijst zichzelf gelukkig dat hij al negen keer met Anderson de handen in elkaar heeft geslagen. “Hij maakt van elke film een ervaring,” zegt de acteur.

“We trekken naar een bepaalde plek, palmen ze helemaal in en houden ons enkel met de film bezig,” vervolgt hij. “Zijn films worden ook steeds beter.”

Bron: IndieWire