Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.08.2018

Bewaart Amazon de nieuwe Woody Allen voorgoed achter slot en grendel?

door Vertigo

De carrière van Woody Allen zit momenteel in een flink dipje. Amazon Studios, met wie de regisseur een deal voor vijf films tekende, zou zijn nieuwe langspeler A Rainy Day in New York zelfs niet eens uitbrengen.

Allen kwam door de opkomst van de #MeToo-beweging opnieuw in opspraak. Zijn adoptiedochter Dylan Farrow beweert namelijk nog steeds dat hij haar zou verkracht hebben. Bijgevolg werd de première van Allens Wonder Wheel op het New York Film Festival van vorig jaar afgelast.

A Rainy Day in New York is na Wonder Wheel het tweede wapenfeit van Allens overeenkomst met Amazon. De film zou een scène bevatten waarin een oudere man flirt met een 15-jarig meisje. Naar verluidt zou hij dus ofwel nooit het gereleased worden ofwel zonder toeters en bellen op het streamingplatform gedumpt worden.

Acteurs Timothée Chalamet en Rebecca Hall doneerden reeds hun gedeeltelijke of volledige loon voor de film aan Time’s Up, de organisatie tegen seksuele intimidatie. De cast bestaat verder uit Elle Fanning, Jude Law en Selena Gomez.

Bron: IndieWire