Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.07.2020

Bestaan langere en donkerdere versie van Batman Forever onthuld

door Vertigo

De entertainmentnieuwssite Variety heeft het gerucht bevestigd dat er een langere versie van Joel Schumachers Batman Forever bestaat die donkerder is dan de bioscoopversie en waarin de slechterik de Riddler (Jim Carrey) een grotere rol speelt.

De film zou honderdzeventig minuten lang zijn, ongeveer veertig minuten langer dan de bioscoopversie, en tijdens de oorspronkelijke openingsscène zou de schurk Two-Face (Tommy Lee Jones) ontsnappen uit Arkham Asylum.

Later zou de Riddler het met zijn wandelstok uit de DC-comics opnemen tegen Batman (Val Kilmer) in zijn geheime schuilplaats, de Batcave.

Verder lag de focus van de film op de emotionele en psychologische problemen die Bruce Wayne ertoe aanzetten om Batman te worden en zou de Dark Knight in één scène oog in oog komen te staan met een vleermuis ter grootte van een mens.

In tegenstelling tot Zack Snyders director’s cut van Justice League zou Warner Bros. echter niet van plan zijn om de langere versie van Batman Forever uit te brengen. De studio zou zelfs twijfelen of alle footage nog intact is.

Bron: IndieWire