Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.09.2021

Benedict Cumberbatch openhartig over Doctor Strange 2-regisseurswissel

door Vertigo

Benedict Cumberbatch is binnenkort opnieuw te zien als Doctor Strange in Spider-Man: No Way Home en Doctor Strange in the Multiverse of Madness en geniet met volle teugen van zijn Marvel-rol.

“Ik heb het geluk dat ik deel uitmaak van een franchise die niet genoeg krijgt van mijn personage,” zegt Cumberbatch. “Ik speel dat personage ook heel graag.”

Doctor Strange in the Multiverse of Madness wordt geregisseerd door Sam Raimi nadat Scott Derrickson, de regisseur van de eerste Doctor Strange-film, het project de rug toekeerde.

“Ik vond het jammer om te horen, maar het was mijn beslissing niet,” zegt Cumberbatch over Derricksons vertrek. “Ik respecteer de beslissing van de studio volledig en alles is vriendschappelijk verlopen. Achteraf heeft men me alles uitgelegd en dat was het.”

Raimi blikte eerder onder meer de eerste drie Evil Dead– en Spider-Man-films in en heeft volgens Cumberbatch zijn stempel op de Doctor Strange-sequel gedrukt. “Hij wist wat hij deed en was vertrouwd met de Marvel-wereld,” zegt de acteur.

“Hij heeft een kenmerkende stijl,” vervolgt. “Zo gebruikt hij vaak plotse close-ups en houden zijn films het midden tussen horror en camp. Doctor Strange in the Multiverse of Madness is een leuke film, maar ook een heel spannende.”

Verder zegt Cumberbatch dat er bij de sequel veel meer creatieve vrijheid kwam kijken. “Bij de eerste film lag het script vast omdat het een oorsprongsverhaal was,” zegt hij. “Deze keer voelde het soms aan alsof we het verhaal ter plaatse verzonnen.”

“Marvel heeft de geweldige eigenschap om aan het begin van een shoot te zeggen: ‘We moeten echt beginnen te filmen nu. Het maakt niet uit of de finale nog niet helemaal naar je zin is.'” vervolgt hij. “Soms kan je alleen maar hopen dat het goed afloopt.”

Bron: The Playlist