Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

06.09.2021

Benedict Cumberbatch licht homoseksueel getint The Power of the Dog-personage toe

door Vertigo

In Jane Campions The Power of the Dog speelt Benedict Cumberbatch een boer genaamd Phil die een band kweekt met Peter (Kodi Smit-McPhee), de zoon van zijn kersverse schoonzus (Kirsten Dunst).

Hoewel Peters geaardheid niet gespecifieerd wordt, is zijn relatie met Peter romantisch getint. Cumberbatch is er zich van bewust dat sommige mensen er aanstoot aan kunnen nemen dat hij als hetero een niet-hetero vertolkt.

“Representatie, diversiteit en inclusie liggen me nauw aan het hart,” zegt Cumberbatch, die eerder de homoseksuele Alan Turing speelde in The Imitation Game. “Er is goed over nagedacht.”

“Ik vind ook niet dat we als acteurs alle priv√©momenten uit onze seksuele geschiedenis openbaar moeten maken,” vervolgt hij. “Jane heeft ons gekozen om deze rollen te vertolken. De rest laat ik aan haar over.”

Smit-McPhee zegt dan weer dat hij zich in Peter herkende. “Ik ben hetero, maar ik heb een vrouwelijk kantje waar ik me heel bewust van ben,” zegt hij. “Ik ben opgevoed door mijn moeder en mijn zus.”

“Mijn vader heeft uiteraard een belangrijke, mannelijke invloed gehad op mijn leven, maar hij heeft mijn vrouwelijke kant nooit kunnen onderdrukken,” vervolgt hij. “Het was een kwestie van die te tonen.”

De acteur voegt eraan toe dat Campion hem uitdaagde om uit zijn comfort zone te komen. “Aanvankelijk wist ik niet wat ik deed en of iets anders kon doen dan wat ik al jaren had gedaan,” zegt hij.

“Uiteindelijk gaf ik me gewoon over aan de rol en heb ik er me geweldig mee geamuseerd,” vervolgt hij. “Jane heeft me Peter op een betere manier doen invullen dan ik zelf zou hebben gekund.”

Bron: IndieWire