Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.09.2021

Ben Affleck en Matt Damon verklaren opvallende The Last Duel-looks

door Vertigo

Ben Affleck en Matt Damon kregen voor Ridley Scotts middeleeuws epos The Last Duel een opvallende make-over. De eerste heeft namelijk witblond haar en de tweede een nektapijt.

Beide acteurs waren in shock toen Scott hun looks onthulde. “We vertrouwden hem echter omdat hij zo’n verbluffende visuele artiest is en de regisseur,” zegt Affleck. “Ik hoop dat mensen niet enkel dat aspect van de film onthouden.”

“Onze kapsels zorgden er wel voor dat we ons allebei anders voelden dan de mensen ons doorgaans zien en alsof we deel uitmaakten van een andere wereld,” vervolgt hij. “Volgens mij was dat Ridleys bedoeling.”

Damon legt uit dat zijn personage, de ridder Jean de Carrouges, een nektapijt heeft omdat hij constant ten oorlog trekt. “Hij wilde vechten,” zegt Damon. “Ridley redeneerde dat Jean gewoon met een mes de zijkanten van zijn haar afsneed zodat hij zijn helm zou kunnen aandoen. Dat was voor mij voldoende.”

Wat Affleck betreft, is de look van zijn personage, de graaf Pierre d’Alençon, een statussymbool: “Hij behoort tot het patriarchaat en de machthebbers en dat straalt hij uit door zijn kledij, juwelen en kapsel.”

Bron: IndieWire