Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.12.2021

Belgische cultuur- en eventsector komt op tweede kerstdag op straat tegen sluiting

door Vertigo

Na de beslissing van het overlegcomité om binnenevenementen als bioscoop- en theatervoorstellingen te verbieden vanaf 26 december komt de Belgische cultuur- en eventsector op straat.

Op 26 december om 14u zullen betogers naar de Kunstberg in Brussel trekken om hun ongenoegen te uiten met de nieuwe maatregel, die tegen het advies van de experten ingaat en volgens de getroffen sectoren onbegrijpelijk is.

“Na twee jaar van inspanningen, goede wil, investeringen en oneindig veel flexibiliteit krijgen onze sectoren opnieuw het deksel op de neus,” klinkt het. “Tijdens een rustige bijeenkomst van mensen met een hart voor cultuur en events vragen we op 26 december dan ook aan het overlegcomité om terug te komen op die beslissing.”

“Tegelijk vragen we met drang om een kader uit te werken op lange termijn dat werkbaar én rendabel is, geflankeerd met steunmaatregelen. We vragen een gedragen visie op basis van feiten waar we ons toe kunnen verhouden, in plaats van dit knipperlichtenbeleid.”

“Zondag willen we opkomen voor al die mensen die werkzaam zijn in onze sectoren en die zich steeds solidair hebben opgesteld met de rest van de maatschappij. En uiteraard voor ons publiek, die het recht op cultuur niet zomaar ontzegd kan worden.”

Lees meer over: