Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.04.2019

Avengers-duo gaat remakes The Thomas Crown Affair, The Secret of Nimh en andere MGM-films overzien

door Vertigo

Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame-regisseurs Joe en Anthony Russo hebben een deal getekend met filmstudio MGM om verschillende titels uit hun bibliotheek nieuw leven in te blazen. Ook Christopher Markus en Stephen McFeely, de schrijvers van de Russo’s twee Captain America– en Avengers-films, maken de oversteek naar de nieuwe studio en gaan de projecten wellicht mee helpen ontwikkelen.

Als eerste wapenfeit gaan ze een remake van The Thomas Crown Affair overzien met Black Panther-acteur Michael B. Jordan in de hoofdrol. Daarnaast zijn er ook nieuwe versies van The Secret of Nimh, The Pink Panther, Poltergeist en It’s A Mad Mad Mad Mad World gepland.

Eerst gaan de Russo’s echter Cherry met Tom Holland inblikken en ondertussen dromen ze al van hun volgende Marvel-project, een bewerking van de comic Secret Wars. Daarin nemen de Avengers, de X-Men, de Fantastic Four en Spider-Man het op tegen een reeks slechteriken. “Als kind was ik fan van Secret Wars,” zei Joe Russo, “en daarom trekken grote blockbusters ons zo aan. Het idee om zoveel verschillende personages en standpunten te verwerken in één verhaal boeit ons enorm.”

Bron: Dark Horizons, Dark Horizons