Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.06.2024

Avant-première restauratie Spoorloos + q&a Gene Bervoets @ Cinema Lumière Antwerpen

door Vertigo

Op vakantie in Zuid-Frankrijk verliest Rex (Gene Bervoets) zijn verloofde Saskia (Johanna ter Steege) even uit het oog als ze halthouden bij een benzinestation. Ze is spoorloos verdwenen. De film is een gekruist portret: het draait tegelijkertijd om de psychologie van de dader en de wanhopige obsessie van Rex die wil weten wat er met Saskia is gebeurd. Een nagelbijtend verslag, vol onderhuidse spanning met een ijzingwekkende ontknoping die volgt.

George Sluizers psychothriller was bij verschijning in 1988 gelijk een klassieker. De verfilming van Tim Krabbé’s roman Het gouden ei won een Gouden Kalf voor beste film en kreeg een Amerikaanse remake (The Vanishing, 1993).

Op 25 juni organiseert Vertigo met dank aan Lumière een avant-première van de Nederlandste thrillerklassieker in Cinema Lumière Antwerpen in aanwezigheid van Gene Bervoets.

Wil jij erbij zijn? Dan heb je de volgende mogelijkheden:

 

 

     •  

      

      • Klik hier, ga voor een VRIEND- of VIP-abonnement en je bent zeker van een duoticket voor deze vertoning en nog vele andere!

      

      

      • Of waag je kans en vul onderstaand formulier in en maak kans op een duoticket.

Vergeet ondertussen je enthousiasme niet te uiten op XInstagram en/of Facebook met de hashtag #vertigo4life!

Opgepast: deelnemers die via niet-Vertigo-gerelateerde sites meedoen of die meer dan één keer het formulier invullen, komen niet in aanmerking. Onze privacy policy vind je hier. Ook mogen tickets absoluut niet doorverkocht worden en het doorgeven van tickets aan derden mag alleen na overleg met Vertigo