Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

31.12.2020

Ava DuVernay richt database op voor niet-blanke en vrouwelijke crewleden

door Vertigo

Ava DuVernay heeft met haar non-profitorganisatie Array Alliance en Warner Bros.-bons Peter Roth een database opgericht van niet-blanke en/of vrouwelijke crewleden. Het project kreeg financiële steun van onder meer Warner Bros., Disney, Netflix en Sony.

De database is bedoeld als hulpmiddel voor studio’s om meer diversiteit te creëren achter de schermen. “In de eerste twee weken hadden we een spreadsheet met 500 mensen,” zegt DuVernay.

“Na een tijdje waren het er 750, dan 1000 en toen belden de mensen ons op en deed het nieuws de ronde,” vervolgt ze. Ondertussen staan er 2500 mensen in de database.

Crewleden die kunnen bewijzen dat ze minstens één opdracht achter de rug hebben, kunnen zich gratis inschrijven en de database, die wordt beschreven als een kruising tussen IMDb en LinkedIn, is toegankelijk voor alle Amerikaanse studio’s.

Volgens Roth beweren producenten vaak dat ze ‘overal hebben gezocht’ naar niet-blanke en/of vrouwelijke crewleden, maar niemand hebben gevonden. De database toont aan dat die uitspraak niet klopt en waarom.

“We moeten niet enkel zeggen dat we willen veranderen, maar ook de info, de toegang en de gegevens hebben om dat te kunnen doen,” zegt Roth.

Bron: /Film

Lees meer over: