Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.05.2019

Anjelica Huston neemt het op voor Roman Polanski, Woody Allen en Jeffrey Tambor

door Vertigo

Actrice Anjelica Huston, binnenkort te zien in John Wick: Chapter 3 – Parabellum, heeft het opgenomen voor regisseurs Roman Polanski en Woody Allen en acteur Jeffrey Tambor. De drie mannen worden stuk voor stuk beschuldigd van seksueel wangedrag.

Polanski zou in 1977 de dertienjarige Samantha Geimer verkracht hebben in het huis van Jack Nicholson met wie Huston in die tijd samenwoonde. Ze was er dus bij op de bewuste dag.

“Moest zoiets tien jaar eerder gebeurd zijn in Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje of Portugal, zou er niemand iets over gehoord hebben,” zei ze. “Dat doen zo’n mannen nu eenmaal graag. In Frankrijk was er een hele playboy-beweging. Voor mannen met Europese gewoontes als Roman hoorde dat erbij.”

Volgens Huston heeft Polanski genoeg geboet. Ze vindt ook dat er tegenwoordig heviger op dergelijke situaties wordt gereageerd. Ter illustratie vertelde ze dat ze op haar achttiende zelf een relatie had met een 42-jarige man. “Dat was niet ongewoon,” zei ze. “Je kan vroeger niet vergelijken met nu.”

Ook Allen, met wie ze samenwerkte aan Crimes and Misdemeanors en Manhattan Murder Mystery, gaat aldus Huston vrijuit. Hij wordt door zijn adoptiedochter Dylan Farrow beticht van aanranding. “De zaak werd in twee verschillende staten onderzocht,” zei ze, “en in geen enkele werd hij vervolgd. Ik zou zo terug met hem samenwerken.”

Ten slotte wuifde Huston tevens het ongepaste gedrag van Tambor op de set van de tv-serie Transparent weg. De actrice speelde mee in twee seizoenen van de reeks. “Hij heeft zich tegenover mij niet misdragen,” zei ze. “Wie ons beroep uitoefent, moet het gevoel hebben dat hij iets kan zeggen of doen zonder veroordeeld te worden door de andere cast- en crewleden.”

Bron: IndieWire