Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.08.2021

Amerikaanse bioscooprelease Venom-sequel uitgesteld door opmars deltavariant

door Vertigo

Door het stijgend aantal coronabesmettingen in de VS heeft Sony de Amerikaanse bioscooprelease van Venom: Let There Be Carnage met drie weken uitgesteld van 24 september naar 15 oktober.

De deltavariant van het coronavirus is in de VS aan een opmars bezig en volgens de National Research Group ziet slechts 66 procent van de bevolking het zitten om naar de bioscoop te gaan. Op 11 juli was dat nog 81 procent, een record tijdens de pandemie.

Venom: Let There Be Carnage zal het aan de Amerikaanse box-office opnemen tegen Halloween Kills en Ridley Scotts The Last Duel. Sony’s Hotel Transylvania 4: Transformania krijgt dan weer mogelijk een exclusieve streamingrelease.

Eerder stelde Paramount reeds de bioscooprelease van de live-action-/animatiefilm Clifford the Big Red Dog uit van 17 september naar een nog onbepaalde datum.

Verder behouden andere najaarsfilms als Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, No Time to Die en Dune voorlopig hun releasedatum, maar de vraag rijst of dat zo zal blijven.

Bron: THR, Deadline, IndieWire