Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.01.2021

Amazon onthult details Lord of the Rings-reeks

door Vertigo

Vorig jaar onthulde Amazon dat zijn Lord of the Rings-reeks zich tijdens de Tweede Era van Midden-Aarde zal afspelen, duizenden jaren voor J.R.R. Tolkiens The Hobbit– en The Lord of the Rings-romans en Peter Jacksons gelijknamige filmtrilogieën.

Nu is de officiële synopsis van de reeks verschenen, waarin staat dat het verhaal onder meer over ‘de opkomst en de ondergang van koninkrijken’, ‘ongewone helden die op de proef worden gesteld’ en ‘Tolkiens grootste slechterik’ gaat.

De slechterik in kwestie is meer dan waarschijnlijk Sauron, naar wie Lord of the Rings is vernoemd. Hij begon tijdens de Tweede Era aan zijn opmars die leidde tot zijn val in de openingsscène van Jacksons The Fellowship of the Ring.

Amazon teaset ook dat de cast uit zowel vertrouwde als nieuwe personages bestaat. Eerder werd al aangekondigd dat Morfydd Clark (Saint Maud) Galadriel zal vertolken, de rol van Cate Blanchett in Jacksons films.

Verder verklapt Amazon ook dat locaties als de Misty Mountains uit The Hobbit en The Lord of the Rings, de elfenregio Lindon en het eiland/koninkrijk Númenor in de reeks aan bod zullen komen.

Bron: IndieWire

Lees meer over: