Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.04.2019

Aliens-acteur keert terug naar franchise voor Alien 3-hoorspel

door Vertigo

In de jaren tachtig schreef cyberpunk-auteur William Gibson een script voor een derde Alien-film. Het scenario werd niet gebruikt, maar lekte uit en werd vorig jaar omgetoverd tot een stripreeks.

Nu brengt Audible, de audioboekafdeling van Amazon, een hoorspel van Gibsons Alien 3 op de markt. Daarin zal acteur Michael Biehn zijn rol als Hicks uit James Camerons Aliens hernemen.

Toen Gibson aan het script werkte, heerste er namelijk twijfel of Sigourney Weaver zou terugkeren als Ellen Ripley. Vandaar dat Hicks en de android Bishop de hoofdpersonages zijn. De laatstgenoemde werd vertolkt door Lance Henriksen in zowel Aliens als David Finchers AlienĀ³, maar wordt in het hoorspel vervangen door Biehn.

In deze versie van Alien 3 wordt het ruimteschip Sulaco onderschept door de Union of Progressive Peoples. Aan boord zijn Ripley, Newt, Hicks, Bishop en een verstekeling. Hun komst ontketent een wedloop tussen twee vooraanstaande regeringsleden om een nieuw massavernietigingswapen te ontwikkelen.

Het hoorspel is beschikbaar vanaf 30 mei. Beluister alvast een voorproefje hieronder:

Bron: /Film

 

Lees meer over: