Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.01.2022

Alec Baldwin beschuldigd van laster door familie gesneuvelde Amerikaanse soldaat

door Vertigo

Alec Baldwin werd onlangs samen met verschillende producenten en crewleden van Rust aangeklaagd voor nalatigheid na de dood van DoP Halyna Hutchins en kijkt nu tegen een nieuwe rechtszaak aan.

De acteur wordt voor het gerecht gedaagd door de familie van de Amerikaanse soldaat Rylee McCollum. Hij kwam op 26 augustus 2021 om in Afghanistan, waar hij meehielp aan de evacuatie na de overname van de Taliban.

Baldwin zou na McCollums dood contact hebben opgenomen met zijn zus Roice via Instagram en haar 5000 dollar hebben gegeven om aan zijn weduwe Jiennah Crayton en hun baby te schenken.

Nadat Roice onlangs met een Instagram-foto onthulde dat ze deelnam aan de betoging op 6 januari 2021, zou Baldwin haar echter een ‘opstandeling’ en ‘relschopper’ hebben genoemd.

Bovendien zou de acteur Roices foto hebben gedeeld met de woorden: ‘Ben jij dezelfde vrouw naar wie ik geld heb gestuurd voor de weduwe van je broer die omkwam tijdens de evacuatie van Afghanistan?’ In een priv├ębericht zou hij er ‘Veel geluk’ aan hebben toegevoegd.

Sindsdien zou Baldwins post zijn verwijderd, maar zouden Roice, haar zus Cheyenne en Crayton ‘vijandelijke, agressieve en hatelijke’ berichten en doodsbedreigingen hebben ontvangen. Cheyenne en Crayton waren echter naar eigen zeggen niet bij de betoging aanwezig en Roice beweert dat ze niet bij de rellen betrokken was.

De drie vrouwen beschuldigen Baldwin van laster. Ze noemen zijn uitspraken ‘foutief, buitensporig, onverantwoord en wraakzuchtig’ en zeggen dat ze er ‘ernstige emotionele pijn’ door hebben opgelopen.

Bron: EW

Lees meer over: