Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.01.2022

Adam McKay produceert film over bestorming Amerikaans Capitool

door Vertigo

Adam McKay (The Big Short, Don’t Look Up) gaat J6 produceren, een film over de bestorming van het Capitool in Washington D.C. door Donald Trump-aanhangers op 6 januari 2021.

Billy Ray, de scenarist en regisseur van de miniserie The Comey Rule over de relatie tussen de voormalige FBI-directeur James Comey en Trump, verzorgde het script en zal achter de camera staan.

Het project zal binnenkort voorgesteld worden aan studio’s en streamingdiensten en is ge├»nspireerd door Rays bezoek aan Washington D.C. na de rellen. Hij sprak met politieagenten en Congresleden die erbij waren.

“De bedoeling is om uit de eerste hand te tonen wat er op die bewogen dag is gebeurd,” zegt Ray, die aanvankelijk een miniserie voor ogen had en een script van 300 pagina’s schreef. Dat bewerkte hij echter tot een volledig nieuw filmscript van 120 pagina’s.

J6 gaat over betogers die relschoppers werden en politieagenten die verdedigers van de democratie werden,” vervolgt Ray. “Iemand anders mag het verhaal vertellen van de chaos in het Witte Huis op die dag. Ik wil in de loopgraven blijven.”

“Billy’s scenario is niet alleen hartverscheurend en angstaanjagend, maar zal zeker en vast de definitieve verfilming worden van die onthutsende dag,” zegt McKay.

Bron: Deadline

Lees meer over: