Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.02.2017

Adil El Arbi en Bilall Fallah scoren nieuw Amerikaans project

door Vertigo

Wie de sociale media-kanalen van Black-regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah een beetje volgt, weet dat het duo zich momenteel in New York bevindt. Nu wordt ook duidelijk wat de cineasten daar doen: ze plannen de regie van de pilootaflevering van Scalped.

Scalped is een Amerikaanse dramaserie ontwikkeld door Doug Jung en Geoff Johns voor de zender WGN America. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige reeks van graphic novels Scalped, gecreëerd door Jason Aaron voor Vertigo Comics en geïllustreerd door R.M. Guéra.

El Arbi en Fallah zijn alvast laaiend enthousiast: “Het is een fantastisch verhaal gebaseerd op een van de coolste comics die we ooit gelezen hebben. Wat zo uniek is, is dat het over Native Americans gaat in de hedendaagse tijd, iets dat zo goed als nooit belicht geweest is in Amerikaanse cinema en televisie. Niet alleen het volk, maar ook de cultuur heeft ons altijd heel hard geboeid en we zijn dan ook vereerd om de eerste serie te mogen maken met een hoofdzakelijk Native American cast.”

Scalped is een modern misdaadverhaal dat zich afspeelt in de wereld van een Native American-reservaat. De serie gaat dieper in op de macht, loyaliteit en spiritualiteit in een gemeenschap geleid door de ambitieuze Chief Lincoln Red Crow. Die rekent af met Dashiell Bad Horse, die na jarenlang buiten het reservaat terugkeerde naar huis. Het is een primeur in de recente geschiedenis van Amerikaanse televisie dat er bijna louter met een Native American cast gewerkt wordt.

Fallah en El Arbi zetten hiermee hun Amerikaans parcours verder, nadat enkele maanden geleden ook hun pilootaflevering van Snowfall opgepikt werd door de Amerikaanse zender FX en ze uitgekozen werden om Paramounts Beverly Hills Cop 4 te maken met o.a. Eddie Murphy in de cast. Nog in het voorjaar keren ze terug naar België om Patser, hun nieuwe Belgische langspeelfilm te draaien.

Bron: Ken Lambrechts GCV