Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.09.2021

Adil & Bilall onthulden op originele wijze dat Batgirl-actrice Leslie Grace de rol had gescoord

door Vertigo

Actrice Leslie Grace (In the Heights) gaat de hoofdrol vertolken in de DC-film Batgirl en heeft onthuld hoe regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah haar het nieuws vertelden.

Adil & Bilall vroegen Grace om een last minute Zoom-gesprek te doen voor een laatste castingtest en om een e-mail voor te lezen die ze haar net hadden gestuurd. “Ik deed de mail open en er stond: ‘Ik ben Batgirl.'” zegt de actrice. “Ik kon het niet bevatten of geloven.”

Grace begon zich meteen voor te bereiden door zoveel mogelijk Batgirl-comics te verslinden. “Mijn eerste vraag was welke ik moest lezen,” zegt ze. “Ik vroeg om ze op te sturen en heb ze uiteindelijk allemaal gekocht. Vervolgens begon ik heel veel vragen te stellen.”

De actrice kan nog niet veel verklappen over de plot van Batgirl of een mogelijke verschijning van Robert Pattinson of Ben Affleck als Batman. “Ik kan wel zeggen dat Batgirl stoer is en het tegen tal van vijanden zal opnemen,” zegt ze. “Ze is heel betrokken en heeft veel te bewijzen.”

Verder hoopt Grace, die Dominicaanse roots heeft, dat Batgirl jonge fans zal inspireren. “De film zou een opsteker moeten zijn voor mensen die er zoals mij uitzien en denken dat hun dromen niet kunnen uitkomen,” zegt ze. “Ik kan niet wachten tot elk jong meisje die een Dominicaanse Batgirl ziet, zegt: ‘Dat kan ik ook.'”

Bron: Variety