Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.11.2021

Adam McKay openhartig over breuk met Anchorman-ster Will Ferrell

door Vertigo

Nadat ze komedies als de Anchorman-films en Step Brothers maakten, gingen regisseur Adam McKay en acteur Will Ferrell in 2019 elk hun eigen weg. Ferrell zei in oktober dat McKays steeds drukker wordende agenda als producent de oorzaak was van de split, maar nu heeft McKay onthuld dat er meer aan de hand was.

Volgens McKay kreeg zijn samenwerking met Ferrell een fatale klap nadat de regisseur besliste om Step Brothers-acteur John C. Reilly te casten in een geplande reeks rond de line-up van het basketbalteam Los Angeles Lakers in de jaren tachtig.

Ferrell zou oorspronkelijk Los Angeles Lakers-coach Jerry Buss vertolken, maar McKay had eigenlijk een voorkeur voor Reilly. “De bedoeling was altijd om een heel realistische serie te maken en Ferrell lijkt gewoon niet op Jerry Buss,” zegt de regisseur. “Hij heeft niet dezelfde uitstraling.”

McKay castte uiteindelijk Reilly zonder Ferrell te verwittigen. De acteur kreeg het nieuws te horen van Reilly zelf, met wie hij goed bevriend is. “Ik had hem zelf moeten opbellen, maar ik heb het verkeerd aangepakt,” zegt de regisseur. “Ik had alles volgens het boekje moeten doen.”

Sinds ze telefonisch beslisten om uiteen te gaan, hebben McKay en Ferrell elkaar niet meer gesproken. “Ik wenste hem een goed leven toe en besefte dat hij nooit meer met me zou praten,” zegt de regisseur. “Het liep dus niet goed af.”

Later probeerde McKay zich met Ferrell te verzoenen via e-mail, maar kreeg nooit een antwoord. “Ik dacht dat de ruzie zou overwaaien en dat we er na zes maanden of een jaar mee zouden lachen en ze zouden afdoen als zakelijke onzin,” zegt de regisseur. “We werkten tenslotte 25 jaar samen en konden dat niet zomaar vergooien.”

“Ferrell was echter zwaarder gekwetst dan ik voor mogelijk had gehouden,” vervolgt hij. “Ik probeerde hem te contacteren en herinnerde hem eraan dat hij me ook een aantal keer had beledigd en zich nooit had verontschuldigd.”

Bron: IndieWire