Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.03.2020

Aaron Paul droomt van muzikale biopic

door Vertigo

Breaking Bad-acteur Aaron Paul is momenteel te zien in het derde seizoen van Westworld en droomt nog steeds van een succesvolle filmcarrière, in het bijzonder een muzikale biopic.

“Toen ik verhuisde naar Los Angeles dacht ik vaak na over Kurt Cobain,” zegt hij. “Ik hou van Nirvana en Smells Like Teen Spirit was één van de eerste platen die ik met mijn eigen geld heb gekocht. Het zou interessant zijn om Cobain te spelen.”

Paul waagde zich voor het eerst aan een grote Hollywood-film met Need for Speed uit 2014. De film stelde teleur aan de box-office en dat kwam bij Paul hard aan.

“Hollywood is meedogenloos,” zegt hij. “Need for Speed bracht wereldwijd 200 miljoen dollar op, maar dat was technisch gezien geen succes. De studio wou dat het een megafranchise werd en de opbrengst voldeed niet aan de verwachtingen.”

“Dat was pijnlijk,” vervolgt hij. “We amuseerden ons namelijk rot tijdens de opnames en ik hou van auto’s en racen. Ik stond letterlijk de dag nadat Breaking Bad eropzat op de set en ik was teleurgesteld in het financiële resultaat. Je moet er echter voor blijven gaan.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: