Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.03.2020

Cultregisseur Stuart Gordon overleden

door Vertigo

De Amerikaanse regisseur Stuart Gordon is op 72-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend van zijn cultfilms gebaseerd op het werk van horrorauteur H.P. Lovecraft, namelijk Re-Animator, From Beyond, Castle Freak en Dagon.

Daarnaast blikte hij ook de Edgar Allan Poe-verfilming The Pit and the Pendulum en de scififilms Robot Jox en Space Truckers in. Voor zijn laatste langspeler Stuck uit 2007 won hij de Zilveren Raaf op het Brussels International Film Festival.

Verder was Gordon één van de bedenkers van de Honey, I Shrunk the Kids-franchise en regisseerde hij twee afleveringen van de reeks Masters of Horror: de Lovecraft-bewerking Dreams in the Witch-House en Poe-bewerking The Black Cat.

Op sociale media wordt Gordon herdacht door onder meer Re-Animator-, From Beyond-, Castle Freak– en Space Truckers-actrice Barbara Crampton, regisseur Edgar Wright, de Belgische regisseuse Axelle Carolyn, die met Gordon samenwerkte aan Tales from Halloween, acteur Tommy Wiseau en scenaristen C. Robert Cargill (Sinister) en Simon Barrett (You’re Next).

Bron: Variety

Lees meer over: