Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.12.2019

Dit vindt Terry Gilliam van The Irishman

door Vertigo

Regisseur Terry Gilliam heeft zijn mening gegeven over Martin Scorsese’s The Irishman. Hij uitte onder meer kritiek op de digitale verjonging van hoofdrolspelers Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci.

“Ik begrijp wat mensen in The Irishman zien,” zegt Gilliam. “Hij voelt aan als een vertrouwde Scorsese en het soort film waar hij heel goed in is.”

“De digitale verjonging is verrassend geslaagd, maar de acteurs hadden een bewegingscoach kunnen gebruiken om hen te doen lopen als jonge versies van zichzelf,” vervolgt hij.

“Hun gezicht is namelijk jonger, maar hun lichaam lijkt nog steeds heel oud. Als je zoveel geld uitgeeft, moet je het goed doen. Ze hadden iets leniger moeten zijn.”

Gilliam heeft van de film genoten, maar is geen fan van de laatste dertig minuten waarin Frank (De Niro) zich bekeert tot God en toenadering zoekt tot zijn vervreemde dochter (Anna Paquin).

“Laat me niet lachen,” zegt Gilliam. “Dat was niet nodig. Na de dood van Jimmy Hoffa dacht ik dat het eropzat. Marty’s spirituele kant is minder interessant dan zijn menselijke.”

Bron: IndieWire