Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.12.2019

Regisseur Francis Lawrence verklaart floppen Red Sparrow

door Vertigo

The Hunger Games-regisseur Francis Lawrence heeft teruggeblikt op de teleurstellende box-office-opbrengst van zijn spionagethriller Red Sparrow met Jennifer Lawrence en Matthias Schoenaerts.

Volgens Lawrence zat het veranderende medialandschap er voor iets tussen. “Red Sparrow kwam uit in een andere wereld dan waarin hij gemaakt werd, zowel wat de voorkeur van het bioscooppubliek als genderpolitiek betreft,” zegt hij.

“Nu zou geen enkele grote studio mij nog de kans geven om zo’n film te maken,” vervolgt hij. “Streamingdiensten als Netlix, Apple of HBO Max dan weer wel.”

“De grote studio’s zijn wanhopig op zoek naar films gebaseerd op bestaande franchises omdat ze bang zijn dat er anders niemand komt kijken,” voegt hij eraan toe. “Het geweldige aan streamingplatformen is dat er allerlei soorten verhalen mogelijk zijn.”

Het succes van een streamingproject valt echter moeilijk te bepalen. “Idealiter maak je iets dat in het collectief geheugen blijft hangen, al is het maar tijdelijk,” zegt hij.

“Ik ga altijd films blijven maken die op het grote scherm kunnen vertoond worden, maar mijn zestienjarige zoon bekijkt veel dingen op zijn iPhone. Dat stoort mij niet, zolang hij er maar over nadenkt en niet meteen alles vergeet.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: