Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.04.2019

Werd Hellboy-reboot geplaagd door drama achter de schermen?

door Vertigo

De Hellboy-reboot wordt door de Amerikaanse pers met grond gelijkgemaakt en er is mogelijk een verklaring voor het rommelige eindresultaat. Er zou namelijk stevig geruzied zijn achter de schermen tussen regisseur Neil Marshall, de producenten en hoofdrolspeler David Harbour.

Volgens de geruchten begon de ellende met het ontslag van Marshalls vaste cameraman Sam McChurdy door de producenten Lawrence Gordon en Lloyd Levin, om zo Marshall duidelijk te maken wie de baas was.

Marshalls gezag zou tevens ondermijnd zijn door Harbour en zijn tegenspeler Ian McShane. De twee zouden hun scènes herschreven hebben op de set en Marshalls regieaanwijzingen genegeerd hebben.

Ze luisterden zogezegd enkel naar de producenten met wie Marshall ook in de clinch lag over de look van een boom. Hij wou dat die er realistisch en asymmetrisch uitzag, terwijl de producenten een symmetrischer exemplaar wilden.

Ten slotte zouden ze Marshall uit de montagekamer geweerd hebben. Levins advocaat ontkent de beschuldigingen en zei dat ze Marshall verheerlijken terwijl Hellboy en zijn cliënt worden zwartgemaakt.

Bron: The Playlist, Dark Horizons

Lees meer over: