Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.12.2020

2020-mockumentary van Black Mirror-duo krijgt releasedatum, trailer en poster

door Vertigo

Black Mirror-showrunners Charlie Brooker en Annabel Jones hebben de releasedatum, eerste trailer en poster van Death to 2020 onthuld. De mockumentary/comedyspecial over dit rampzalige jaar is vanaf 27 december te zien op Netflix.

Brooker en Jones strikten een topcast voor de ‘experts, politici, vorsten en gewone burgers’ die in de mockumentary aan het woord komen.

Zo vertolkt Samuel L. Jackson een journalist, Hugh Grant een geschiedenisprofessor, Kumail Nanjiani (The Big Sick) de CEO van een technologiebedrijf en Lisa Kudrow (Friends) een officieuze woordvoerder van een conservatieve politieke partij. Laurence Fishburne (The Matrix) treedt op als verteller.

Verder speelt Tracy Ullman (Robin Hood: Men in Tights) de Britse koningin Elizabeth II, Samson Kayo (Dolittle) een wetenschapper, Diane Morgan (After Life) een gewone burger, Leslie Jones (Ghostbusters) een gedragstherapeute, Cristin Milioti (Black Mirror) een soccer mom en Joe Keery (Stranger Things) een millennial en flexwerker.

“Ik hou niet van het woord ‘satire’, maar Death to 2020 bevat satirische elementen, een paar kwade grappen en een paar onnozele grappen,” zegt Brooker.

“Hopelijk vindt iedereen minstens één grap goed, want in 2020 is elke lach, hoe vluchtig ook, een kleine, maar kostbare overwinning,” vervolgt hij.

Bekijk de trailer en poster hieronder: