Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.07.2018

Zus Sharon Tate toch akkoord met Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood

door Vertigo

Quentin Tarantino’s nieuwe film Once Upon a Time in Hollywood gaat onder meer over de moord op actrice Sharon Tate, gespeeld door Margot Robbie, door de volgelingen van sekteleider Charles Manson. Auteur Debra Tate, de zus van Sharon, was daar niet mee opgezet, maar na een gesprek met Tarantino gaat ze akkoord met het project.

“Deze film is niet wat je verwacht als je de namen Tarantino en Manson naast elkaar legt,” zei Tate, die vier jaar geleden de biografie Sharon Tate: Recollection uitbracht. De schrijfster zei ook dat ze met Tarantino gaat samenzitten om het script door te nemen.

Aanvankelijk beschuldigde ze de pers en de entertainmentindustrie ervan dat ze “onwaarheden” over de waargebeurde misdaden lieten voortbestaan en dat ze de ware gebeurtenissen “sappiger” voorstelden. “Het verheerlijken van moordenaars en de donkerste laag van de maatschappij als sexy of ook maar enigszins aanvaardbaar zorgt ervoor dat de slechste kant van onze maatschappij blijft bestaan,” zei ze. “Ik ben daar radicaal tegen en maak het nu al vijftig jaar lang mee.”

Tate nam ook aanstoot aan de originele releasedatum van de film, die zou samenvallen met de vijftigste verjaardag van haar zus’ tragische overlijden. Ze noemde het “smaakloos en uitbuitend”, maar Sony heeft de release sindsdien met twee weken vervroegd tot haar genoegen.

Bron: IndieWire