Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.12.2018

Zou deze Oscarwinnaar een goede keuze zijn om Guardians 3 te regisseren?

door Vertigo

Adam McKay heeft er reeds enkele samenwerkingen met Marvel Studios opzitten. De Vice-regisseur schreef namelijk mee aan Ant-Man en Ant-Man and the Wasp.

Ook overweegt hij om zelf achter de camera van een superheldenfilm te kruipen, maar enkel als hij over een bepaald personage gaat: Norin Radd aka de Silver Surfer.

“Ik zou heel graag een Silver Surfer-film maken,” zei hij. “Op visueel vlak kan je er iets gelijkaardigs mee doen als de Wachowski’s met Speed Racer. Bovendien is het verhaal van Norin Radd heel emotioneel. Hij moet kiezen om zijn planeet te redden of niet.”

Door de overname van 20th Century Fox door Disney vallen de filmrechten op de Silver Surfer binnenkort terug in de handen van Marvel, maar daar staat eerst nog een andere kosmische superheldenprent op het programma: Guardians of the Galaxy Vol. 3.

Sinds het ontslag van James Gunn is Marvel op zoek naar een nieuwe regisseur voor de threequel en studiohoofd Kevin Feige zou McKay benaderd hebben. “We hebben het erover gehad,” zei McKay, “en praten regelmatig met elkaar. Zo spraken we ooit over de Inhumans. Volgens mij wordt er nu over Nova gesproken.”

Van de Inhumans bestaat inmiddels een gehekelde tv-reeks en Nova is een lid van de Nova Corps uit Guardians of the Galaxy. In de strips is hij de laatste overlevende van zijn planeet Xandar waarvan in Avengers: Infinity War wordt gezegd dat Thanos ze heeft verwoest.

Bron: Dark Horizons