Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.08.2019

Zorgt geruzie tussen Disney & Sony voor MCU-exit Spider-Man?

door Vertigo

Nadat ze samen Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far From Home coproduceerden, komt er naar verluidt een einde aan de samenwerking tussen Marvel Studios en Sony Pictures.

De twee Spider-Man-films werden gemaakt door de eerste en gefinanceerd door de tweede, maar Marvels moederbedrijf Disney zou een voorstel hebben gedaan om die overeenkomst te herbekijken.

Zogezegd wilden ze zelf investeren in de franchise en een gelijk aandeel in de box-office-winst krijgen. Spider-Man: Far From Home bracht namelijk ruim één miljard dollar op wereldwijd.

Bovendien zou Disney zeggenschap gevraagd hebben in Sony’s Spider-Man-universum waar onder meer Venom deel van uitmaakt.

Dat alles zou bij Sony in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Nadat Disney een tegenvoorstel om de huidige situatie te behouden zou afgewezen hebben, zou Sony de hele deal hebben opgeblazen.

Ondertussen zou de studio twee nieuwe Spider-Man-films plannen van Jon Watts, de regisseur van Homecoming en Far From Home, en met Tom Holland opnieuw in de hoofdrol.

Het Marvel Cinematic Universe maakte gretig gebruik van Sony-personages als Spider-Man en zijn vijanden en Sony liet dan weer geen kans voorbijgaan om Marvel-personages als Iron Man en Nick Fury op te voeren. Wat daar van overblijft, is de vraag.

Bron: The Playlist