Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.06.2019

Zorgden problemen achter de schermen voor povere Men in Black-resultaten?

door Vertigo

Men in Black: International debuteerde met een teleurstellende 28,5 miljoen dollar aan de Amerikaanse box-office en volgens insiders is dat te wijten aan problemen achter de schermen.

Hoofdrolspelers Chris Hemsworth en Tessa Thompson zouden getekend hebben omdat het originele script scherp en actueel was. De film zou rond het thema immigratie draaien en de slechterik zou een muzikaal viertal à la The Beatles zijn dat tot één wezen kon samensmelten.

Regisseur F. Gary Gray en producent Walter Parkes hielden er echter naar verluidt een andere visie op na, waardoor Parks het script zelfs nog tijdens de opnames zou herschreven hebben. Bovendien zouden Hemsworth en Thompson zelf mensen hebben ingeschakeld om hun dialogen te schrijven.

Gray zou meermaals geprobeerd hebben om op te stappen, maar de studio zou hem telkens overtuigd hebben om te blijven. Uiteindelijk zouden zowel Grays als Parkes versie vertoond zijn aan een testpubliek en zou de tweede als winnaar uit de bus zijn gekomen.

Onlangs zei ook Barry Sonnenfeld, de regisseur van de eerste drie Men in Black-films, dat hij vaak in de clinch lag met Parkes en coproducent Laurie MacDonald. Volgens Sonnenfeld hadden zowel hij als hoofdrolspelers Will Smith en Tommy Lee Jones na de derde film geen zin meer in een vierde.

Bron: /Film