Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.10.2018

Zit kwaliteitsstudio Annapurna Pictures in slechte papieren?

door Vertigo

Annapurna Pictures lijkt in slechte papieren te zitten. De filmstudio achter pareltjes zoals Zero Dark Thirty, Her en Phantom Thread deed onlangs afstand van een film over de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen gewezen Fox News-CEO Roger Alies. Charlize Theron, Nicole Kidman en Margot Robbie zouden de topcast aanvoeren. Ook Jennifer Lopez’ The Hustlers at Scores staat niet langer op Annapurna’s planning.

Enkele financiële tegenvallers zouden aan de grondslag liggen van de besparingen. Miljardairsdochter Megan Ellison, de oprichtster van Annapurna, investeerde bijvoorbeeld 40 miljoen dollar in Kathryn Bigelows Detroit, maar de film leverde slechts 16 miljoen dollar op. Bijgevolg zou Ellison de strategie van de filmafdeling herzien en zich actiever gaan mengen in de dagdagelijkse bezigheden van de studio.

Volgens kwatongen spendeerde Ellison regelmatig meer dan nodig aan films. Op de koop toe zou ze dure projecten hebben nagestreefd waarvan ze wist dat ze geen winst zouden maken. Een woordvoerder van Annapurna noemde dergelijke geruchten ongegrond en zei dat er niks ongebruikelijks aan de hand is binnen de studio.

Chelsea Barnard, de voorzitter van de filmafdeling, nam echter nog maar net ontslag en enkele maanden geleden verlieten ook al voorzitter Marc Weinstock en CFO Josh Small het bedrijf. Focus Features zou de Fox News-film inmiddels hebben overgenomen.

Bron: /Film

Lees meer over: