Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.09.2022

Zillion lanceert officiële trailer

door Vertigo

Robin Pront pakt vandaag uit met de officiële trailer van zijn nieuwe film Zillion. Hij serveert ons een cocktail van flitsende scènes, een soundtrack die je terugkatapulteert naar de jaren ’90 en een cast om ‘u’ tegen te zeggen.

“Het wachten is voorbij. Na al die jaren erover praten is het nu eindelijk zover. Zillion is klaar om de cinema’s te veroveren.”, aldus Robin Pront.


Wie zich helemaal wil laten gaan in de Zillion-revival, herinneren we graag nog eens aan de eenmalige heropening van de Zillion in de Waagnatie Expo & Events in Antwerpen op 28 en 29 oktober. Laat de kans niet liggen om je terug even in de nineties te wanen en Relive the Hype. Bestel via deze link jouw tickets voor het event en daarnaast kan je hier ook tickets bemachtigen voor Zillion The Club.

Synopsis: 1997. Computergenie Frank Verstraeten is klein van gestalte, zijn ambities des te groter. Met megadiscotheek Zillion bouwt hij in Antwerpen de place to be voor uitgaand Vlaanderen en ver daarbuiten. Frank paradeert er met Vanessa, de mooiste vrouw van België terwijl partner in crime en pornokoning Dennis Black Magic voor de pikante acts zorgt. Frank wordt even beroemd en berucht als z’n discotheek, maar trapt daarbij al te vaak op de verkeerde tenen.

Frank Verstraeten wordt vertolkt door Jonas Vermeulen. Charlotte Timmers, Matteo Simoni, Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg, Dirk Roofthooft en Frank Vercruyssen vervolledigen de hoofdcast. Kevin Meul schreef het scenario samen met Robin Pront die ook de film regisseerde. Robrecht Heyvaert (D’Ardennen, Patser, Bad Boys for Life) verzorgt net zoals bij D’Ardennen het camerawerk. FBO, bekend van De Premier maar ook van Callboys, De Dag en Nonkels, produceert de film in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films.

Zillion zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) en wordt op 26 oktober 2022 in de Belgische bioscoopzalen verwacht

Lees meer over: