Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.02.2019

Zijn vele controverses goed nieuws voor de Oscar-kijkcijfers?

door Vertigo

Rond de 91e Oscars is al heel wat te doen geweest. Eerst stapte Kevin Hart op als presentator na controverse over homofobe grappen uit zijn verleden. Daarna moest Lady Gaga ingrijpen toen bleek dat maar twee van de vijf genomineerden in de categorie Beste Originele Nummer zouden te horen zijn tijdens de ceremonie.

ABC, de Amerikaanse zender waarop de Oscaruitreiking te volgen is, maakt zich echter geen zorgen. Netwerkhoofd Karey Burke redeneert dat slechte reclame niet bestaat.

“Door het gebrek aan duidelijkheid wordt er voortdurend over de Oscars gepraat,” zei ze. “Het mysterie is beklijvend en fascinerend. Zo zie je maar dat de Oscars nog steeds relevant zijn. Ik ben blij dat erover gesproken wordt.”

Tijdens de jaarlijkse Oscarlunch werden de genomineerden overigens gewaarschuwd dat ze hun ontvangstspeeches kort moeten houden. De uitzending zal namelijk exact drie uur duren en geen minuut langer. Daarom worden ook vijf tot zes prijzen uitgereikt tijdens de reclameblokken en de categorieën zullen elk jaar verschillen.

Ook blijkt dat Kendrick Lamarr nog niet officieel geboekt werd om zijn genomineerde Black Panther-nummer All the Stars te zingen tijdens de ceremonie. Nochtans zou Disney-CEO Bob Iger erbij gehaald zijn om hem vast te leggen.

Bron: The Playlist, The Playlist

Lees meer over: