Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.04.2021

Zijn resultaten Nederlandse testevents goed nieuws voor Belgische bioscopen?

door Vertigo

Volgens het Nederlandse bedrijf Fieldlab Evenementen zouden theater-, concertzalen en andere eventlocaties mits een aantal vuistregels veilig kunnen heropenen.

Fieldlab organiseerde onlangs met de steun van de Nederlandse overheid een reeks testevenementen, waaronder concerten en voetbalwedstrijden, waarbij men opzettelijk tegen de coronamaatregelen inging en het risico op besmetting berekende.

Uit de experimenten blijkt dat mensen thuis evenveel kans lopen om met het coronavirus besmet te worden als tijdens een event. Wat Fieldlab betreft, zijn evenementen binnenskamers dan ook weer mogelijk, zolang enkele regels in acht worden genomen.

Zo zouden bezoekers moeten aantonen dat ze niet met het coronavirus besmet zijn, een mondmasker dragen en zouden de zalen slechts voor de helft mogen gevuld zijn.

Zowel in Nederland als in België wordt overwogen om aan de hand van Fieldlabs data de maatregelen voor de cultuur- en eventsector te versoepelen. Jan Jambon, de Vlaamse minister van Cultuur, buigt zich daar momenteel het hoofd over.

Bron: De Standaard