Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

tarantino

13.02.2018

Zet Tarantino-heisa zijn volgende project op losse schroeven?

door Vertigo

De heisa die vorige weken rond Quentin Tarantino ontstond, zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor de regisseur. Volgens geruchten zou Sony immers twijfelen over de financiering van zijn volgende film. De studio zou afgeschrikt zijn door de controverse die ontstond nadat bleek dat Roman Polanski daarin een personage zou zijn. De gevierde cineast werd in 1977 beschuldigd van de verkrachting van een dertienjarige, waarna hij de VS ontvluchtte.

Tarantino’s volgende film zal zich afspelen in het Hollywood van 1969. De moorden op onder meer Polanski’s vrouw Sharon Tate door de Manson Family zullen als achtergrond dienen. De film zou uitkomen in augustus 2019, exact 50 jaar na die moorden. De kans bestaat dan ook dat er nog meer controverse ontstaat voor het zover is.

Sony zou vooral budgettaire zorgen hebben. Met een budget van 100 miljoen dollar gaat het om een duur project. Als je daar de marketingkosten bijtelt, zou de film minstens 375 miljoen dollar moeten opbrengen om break-even te draaien. Tarantino kon die kaap tot nu toe enkel met Inglourious Basterds overschrijden. Die oorlogsfilm bracht 425 miljoen dollar op. Django Unchained, zijn tweede meest succesvolle project bracht 325 miljoen dollar op.

Bron: The Playlist

 

 

Lees meer over: