Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.07.2022

Zat Zack Snyder zelf achter lastercampagne tegen Justice League-producenten?

door Vertigo

Begin 2020 eiste regisseur Zack Snyder dat de namen van twee producenten verwijderd werden van zijn gehermonteerde Justice League-film. Toen Warner Bros. dat weigerde, ging Snyder over tot bedreigingen: “Als Geoff Johns en Jon Berg niet van de generiek verdwijnen, zal ik hen vernietigen op sociale media.”

Dat onthult magazine Rolling Stone in een ophefmakend nieuw artikel. De bevindingen daarin zijn afkomstig uit een onderzoek dat Warner Bros. zelf naar de zaak voerde. Hieruit blijkt dat tot 15 procent van de negatieve commentaren online afkomstig waren van valse accounts. Dat is drie keer zoveel als normaal.

De campagne op sociale media tegen Johns, Berg en de filmstudio ging erg ver. Er werd opgeroepen tot boycots en gevraagd om het ontslag van uitvoerend producenten. Sommigen ontvingen zelfs doodsbedreigingen.

Uit gesprekken die Rolling Stone voerde met 20 betrokkenen blijkt dat het merendeel denkt dat Snyder zelf achter die lastercampagne zat. “Zack was als Lex Luthor die chaos in de hand werkt”, klapt één bron uit de biecht.

De regisseur geeft als antwoord dat het net Warner Bros. was dat de sociale media manipuleerde. De studio zou de heisa gebruikt hebben om meer aandacht te genereren voor de release van Justice League: The Snyder Cut op streamer HBO Max.

Bron: Rolling Stone