Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.11.2020

Zangeres Sia bijt van zich af na kritiek op casting autistische rol in regiedebuut

door Vertigo

Zangeres Sia ligt onder vuur omdat ze danseres en actrice Maddie Ziegler (The Book of Henry) heeft gecast als een autistisch meisje in de titelrol voor haar regiedebuut Music.

Sia werkte eerder samen met Ziegler aan tal van videoclips en cast te naar eigen zeggen geen autistische acteur als Music omdat ze het te wreed vond en de autistische gemeenschap op een liefdevolle manier in beeld wilde brengen.

Toch reageren verschillende autistische acteurs op Twitter dat de rol naar hen had kunnen gaan. “Misschien ben je gewoon een slechte acteur,” reageert Sia op een van hen en uit haar frustratie dat mensen de film veroordelen voordat ze hem hebben gezien.

Ze voegt eraan toe dat ze ook dertien mensen met psychische stoornissen en drie transgenders castte in de film. “Bovendien spelen ze geen fucking prostituees of drugsverslaafden, maar dokters, verplegers en zangers. Ik heb altijd de beste bedoelingen gehad.”

Verder is er ook controverse ontstaan rond Sia’s samenwerking met de organisatie Autism Speaks, die een dubieuze reputatie heeft binnen de autistische gemeenschap. Volgens Sia raakte Autism Speaks pas bij de film betrokken nadat hij af was.

Music gaat over een voormalige drugsdealer genaamd Zu (Kate Hudson) die zich moet ontfermen over haar autistische halfzus Music (Ziegler). Zu krijgt daarbij de hulp van haar buurman en vriend Edo (Hamilton-acteur Leslie Odom Jr.).

Bekijk de teaser hieronder:

Bron: IndieWire

Lees meer over: